Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Linjärprogrammering

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Umeå

Linjärprogrammering

I kursen behandlas den grundläggande teorin för linjära optimeringsproblem. Den inleds med en introduktion till optimering i allmänhet, och vad som kännetecknar ett linjärt optimeringsproblem. Genom bruk av praktiska exempel behandlas den matematiska modelleringsprocessen, och vissa grundläggande egenskaper hos modeller studeras, särskilt linjäritet och konvexitet. Centralt i kursen är simplexalgoritmen för att lösa linjära optimeringsproblem. Kursen avslutas med att behandla känslighetsanalys genom det abstrakta dualitetsbegreppet. Matematisk modellering tränas genom att med datorstöd lösa olika tillämpade problem. Ett antal grundläggande modelleringsproblem används som bas för att senare kombineras till mer komplexa modeller. Kursen omfattar en introduktion till modelleringsspråket AMPL.

Kursen kan komma att ges med föreläsningar på engelska.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs en kurs i linjär algebra om minst 7,5 hp samt en kurs i programmeringsteknik om minst 7,5 hp, eller motsvarande kunskaper.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Linjärprogrammering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön