Visa allastudier.se som: Mobil

Magisterprogram i idrottsmedicin

Umeå universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Umeå
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Umeå

Magisterprogram i idrottsmedicin

Magisterprogrammet i idrottsmedicin omfattar ett års studier på helfart. Höstterminen ägnas åt en inledande kurs i vetenskaplig teori, metod och etik, följd av en vetenskaplig fördjupningskurs som ger dig en god grund för vårterminens examenskurs där du skriver en vetenskaplig uppsats. Behörig att söka till programmet är du som har en kandidatexamen om 180 hp i idrottsmedicin, sjukgymnastik/fysioterapi eller dietistexamen, varav 15 hp examensarbete. Engelska A och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier alternativt svenska 3 samt engelska 6.Distansbaserade kurser med sammankomster på studieorten kan förekomma, och delar av undervisningen kan ges på engelska. Utbildningen ges dock huvudsakligen på svenska, men en betydande del av kurslitteraturen består av engelskspråkig litteratur.Undervisningen är i huvudsak problemorienterad, vilket innebär aktivt kunskapssökande, kritiskt tänkande och egen problemlösning. Under de olika kurserna sker individuella val av fördjupningsområde. Samtliga kurser innehåller reflekterande arbetsuppgifter som examineras skriftligt och i seminarieform. 

Förkunskaper

För tillträde till magisterprogram krävs en kandidatexamen om 180 hp i idrottsmedicin, sjukgymnastik/fysioterapi eller dietistexamen, varav 15 hp vetenskapligt examensarbete. Engelska A och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier alternativt svenska 3 samt engelska 6.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogram i idrottsmedicin

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: