Måltider ur ett historisk perspektiv - mat, dryck och värdskap
Umeå universitetMåltider ur ett historisk perspektiv - mat, dryck och värdskap
I kursen analyserar måltidens historiska och ekonomiska perspektiv från förhistoria till modern tid. Kursen tar avstamp i Anatolien där gravfynd ger oss en god bild av mat och måltider i förhistoriska samhällen, för att därefter fortsätta med de Mesopotamiska, Egyptiska, Asiatiska och Georgiska civilisationerna. Därefter studeras måltider i Grekland, Rom, Arabvärlden innan fallstudier i Sverige görs.
Förkunskaper
Umeå universitet
Välkommen till Umeå universitet
Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...
Hitta till utbildaren
Umeå universitet
Det finns inga recensioner för Måltider ur ett historisk perspektiv - mat, dryck och värdskap
Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?
Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.