Måltider ur ett historisk perspektiv - mat, dryck och värdskap

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans
Sista ansökan: 2023-04-16

Måltider ur ett historisk perspektiv - mat, dryck och värdskap

I kursen analyserar måltidens historiska och ekonomiska perspektiv från förhistoria till modern tid. Kursen tar avstamp i Anatolien där gravfynd ger oss en god bild av mat och måltider i förhistoriska samhällen, för att därefter fortsätta med de Mesopotamiska, Egyptiska, Asiatiska och Georgiska civilisationerna. Därefter studeras måltider i Grekland, Rom, Arabvärlden innan fallstudier i Sverige görs.

Förkunskaper

90 hp inom ett huvudområde relevant för kost- och måltidsvetenskap varav 15 hp uppsats, eller motsvarande. Exempel på områden relevanta för kost- och måltidsvetenskap är måltids- och restaurangvetenskap, kostvetenskap, etnologi, företagsekonomi, psykologi, design, ekonomisk-historia, historia och arkeologi.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Måltider ur ett historisk perspektiv - mat, dryck och värdskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön