Masterprogram i folkhälsovetenskap, år 2

Umeå universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Umeå
60 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start


Umeå
Höst 2024

Umeå
Höst 2024

Masterprogram i folkhälsovetenskap, år 2

Om du är intresserad av hur man förebygger sjukdomar och främjar hälsa och samband mellan sociala förhållanden och folkhälsa? Kanske är du intresserad av hur man organiserar och styr hälsosystem för att använda resurserna effektivt och samtidigt främja rättvisa eller att studera i en multikulturell miljö där många studenter kommer från låg- och medelinkomstländer?

Då ska du överväga att söka till Umeå universitets internationella masterprogram i folkhälsovetenskap. Programmet innehåller ett flertal kurser om globala hälsoförhållanden och om de metoder som behövs för att man ska kunna bedriva folkhälsovetenskapligt arbete.

Folkhälsovetenskap är ett forsknings- och utvärderingsinriktat fält med ett konstant behov av uppgifter om befolkningens hälsa, varför utbildning kring olika forsknings- och utvärderingsmetoder är viktigt. Att förvalta resurserna och prioritera dessa ger hälsoekonomi och kunskap kring hälso-och sjukvårdssystemen en viktig roll inom folkhälsovetenskap. Utformning och utvärdering av folkhälsostrategier kräver också en teoretisk ram som kan tillämpas på såväl individuell som samhällelig nivå.

Många av våra studenter har en vårdutbildning i grunden. De är t.ex. läkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster, dietister eller tandläkare. Många har också en samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig grundutbildning, t.ex. socionomer, ekonomer, statsvetare och psykologer. På samma sätt som inom hälso- och sjukvårdsorganisationer möts inom vår utbildning människor med olika bakgrund, men med ett gemensamt intresse av att förbättra folkhälsan.

Utbildningen på masterprogrammet i folkhälsovetenskap (120hp) omfattar normalt fyra terminer (2 år) vilket motsvarar kurser om sammanlagt 120 högskolepoäng. Denna utbildning förutsätter att hälften är läst vid tidigare tillfälle vilket innebär att programmet omfattar 60 högskolepoäng.

Förkunskaper

Slutförda kurser om minst 240 högskolepoäng vari skall ingå en examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng eller motsvarande utländsk examen. Särskilda förkunskapskrav är: 60 högskolepoäng inom huvudområdet folkhälsovetenskap varav minst 30 högskolepoäng på avancerad nivå. Därutöver krävs Engelska B/6.

Examen & Intyg

Masterexamen

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i folkhälsovetenskap, år 2

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön