Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i genusvetenskap

Umeå universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Umeå
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Umeå

Masterprogram i genusvetenskap

Programmet förbereder dig för ett arbetsliv där avancerad kunskap och kritiska perspektiv på områden som jämställdhet, sociala normer, makt och likabehandling efterfrågas. Programmet har en stark tvärvetenskaplig profil där du som student får perspektiv på genus, etnicitet, sexualitet och klass från olika discipliner. Genom våra kurser får du förmågan att problematisera en rad samhällsutmaningar såsom globalisering, migrationsrörelser, sociala skillnader och bristande respekt för olikheter.Under utbildningenProgrammet kan läsas i ett år mot en magisterexamen eller i två år mot en masterexamen. Du kan påbörja studierna utan att i förväg bestämt om du vill läsa ett eller två år, eftersom termin 1 ges gemensamt för båda typer av examen.Arbetsformerna varierar mellan individuellt arbete, arbete i studiegrupper, seminarier och föreläsningar. Studierna kännetecknas av en hög grad av självständighet, aktivt kunskapssökande, och kritisk analys utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt. Ett internationellt perspektiv kommer att genomsyra alla delar av utbildningen. En stor del av kurserna inom programmet ges därmed på engelska medan enstaka kurser ges på svenska.Har du redan en kandidatexamen och är intresserad av frågor rörande genus?Då kan masterprogrammet i genusvetenskap vara någonting för dig! Programmet har ett öppet behörighetskrav, där en kandidatexamen ger dig behörighet att läsa genusvetenskap på avancerad nivå, dvs. du som inte tidigare läst genusvetenskap är också behörig. Programmet ger dig därför en unik möjlighet att profilera din utbildning och skaffa en spetskompetens inom ett område som blir allt mer efterfrågat.Efter utbildningenGenusstudier är meriterande inom arbetsområden som rör jämställdhetsfrågor, homo-/bi och trans-frågor, mångfaldsfrågor, sexualitetsfrågor samt arbete mot sexualiserat våld. Under programmets fyra terminer får du möjlighet att profilera din utbildning genom ett antal valbara kurser. Beroende på vilka kombinationer av kurser du väljer kan din masterexamen exempelvis ligga till grund både för yrkesverksamhet inom fält som rör jämställdhetsfrågor och likabehandling i vid mening, exempelvis arbete inom kultursektorn, offentlig förvaltning, media, undervisningssektorn, olika organisationer, konsultföretag etc., eller för en forskarutbildning i genusvetenskap.Variationen när det gäller ämneskombinationer är stor och tack vare detta ökar även antalet möjliga yrkesområden. Om du vill höra mer om de valbara kurserna, vänligen kontakta oss.

Förkunskaper

För att antas till programmet krävs kandidatexamen om minst 180 hp eller motsvarande utländsk examen. Dessutom krävs En A/5 samt svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i genusvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: