Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogrammet i turism

Umeå universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Umeå
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Umeå

Masterprogrammet i turism

I hela världen ses turism som ett verktyg att skapa nya arbetstillfällen och ekonomisk tillväxt. Att utveckla en framgångsrik destination kräver omfattande insikter i komplexa socioekonomiska och politiska sammanhang som påverkar turism, på lokal, regional, nationell och internationell nivå.Under utbildningenUtbildningen fokuserar på turistiska destinationer utanför storstadsområden. Arbetet med konkreta fallstudier under studietiden förbereder dig för att senare kunna ha ledande befattningar inom turismindustrin eller för fortsatta studier på forskarnivå.Bra akademisk miljöDu läser vid en av Nordens främsta akademiska miljöer inom turism med omfattande forskning och internationella kontaktnät. Detta bidrar till att säkerställa en aktuell utbildning med tydlig forskningsanknytning. Programmet ges på engelska.Efter utbildningenEfter utbildningen kan du arbeta med strategiska frågor inom turismindustrin. Dina kunskaper ger dig möjlighet att planera och arbeta för turismutveckling på lokal, regional, nationell och internationell nivå.DestinationsutvecklingUtbildningens fokus ligger på destinationsutveckling och din framtid kan därför innebära anställning inom ett destinationsutvecklingsbolag, en regional turismorganisation eller också den kommunala turismverksamheten. Du har också möjlighet att arbeta för myndigheter med ansvar för turism och andra privata företag inom turismindustrin.Turistnäring och vetenskapliga metoderProgrammet erbjuder avancerade insikter i turistnäringen och ger dig möjlighet att utveckla dina kunskaper och intressen inom området för turism.Programmet erbjuder breda perspektiv på turism genom att kombinera olika vetenskapliga metoder. Du träffar forskare inte bara från Samhällsvetenskapliga fakulteten, men även från humaniora med frågor om historia, etnologi och ekologi. Programmet kvalificerar dig för arbete inom turism inom den offentliga och privata sektorn.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet: Filosofie kandidatexamen som omfattar minst 180 högskolepoäng (mostv). Särskild behörighet: Minst 90 högskolepoäng i Turism/ Geografi/ Kulturgeografi/ Regionalvetenskap/ Planering/ Hospitality/ Hotell och restaurang management/ Service management/ Fritid/ Rekreation/ Park Management, eller motsvarande turismrelaterade ämnen. Dessutom krävs En B/6 från gymnasieskolan.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: