Visa allastudier.se som: Mobil

Matematikundervisning med IT

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2020 - Distans

Matematikundervisning med IT

Många elever i Sverige har idag en egen bärbar dator eller läsplatta i skolan (1-1-klassrum). Detta tillsammans med utvecklingen av läranderesurser på nätet, dynamiska programvaror för visualisering och kreativ problemlösning förändrar förutsättningarna för undervisning och lärande i matematik.   Kursen syftar till att öka lärares förståelse för och förmåga att använda IT i undervisningen. Kursen behandlar frågor som: Hur kan de förmågor som framhålls i kursplanerna i matematik adresseras i ett IT-klassrum? Vilka är de normer som gäller i ett matematikklassrum där IT används? Hur skapas en didaktisk design där eleven använder IT till stöd för sin kunskaps- och färdighetsutveckling? Kursen fokuserar på högstadiet och gymnasiet.

Förkunskaper

Lärarexamen i matematik för åk 7-9 eller gymnasiet, med minst 60 hp matematik och/eller matematikdidaktik. Svenska och engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Matematikundervisning med IT

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: