Visa allastudier.se som: Mobil

Mätmetoder och strålningsdetektorer

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Umeå
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Umeå

Mätmetoder och strålningsdetektorer

Kursen ger teoretiska och experimentella kunskaper om den joniserande strålningens detektering och ett gott mättekniskt kunnande. Kursen omfattar mätning av små strömmar och laddningar, pulshöjdsanalys, statistik och dödtidskorrektioner. Gas-, scintillations- och halvledardetektorer behandlas liksom neutrondetektorer mm. Vidare behandlas gammaspektroskopi och experimentell bestämning av aktivitet inklusive lågaktivitetsmätningar. I kursen ingår en obligatorisk laborationsdel.

Förkunskaper

Univ: Statistik för tekniska fysiker (5MS007, 6 hp) samt Kärnfysik  (5RA034, 7,5 hp) eller Atom och kärnfysik (5RA000, 7,5 hp) alternativt Industriell strålninsfysik (5RA004, 7,5 hp) eller motsvarande.Engelska A/5 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska. 

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Mätmetoder och strålningsdetektorer

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön