Visa allastudier.se som: Mobil

Medier, kommunikation och hållbar utveckling

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2023 - Distans
Sista ansökan: 2022-10-16

Medier, kommunikation och hållbar utveckling

Kursen handlar om medier, kommunikation och journalistik och deras betydelse för en mer hållbar utveckling i samhället, såväl lokalt som globalt. Kursens övergripande syfte är att dels erbjuda en bred kunskapsbas av relevanta teoretiska perspektiv på området, dels visa exempel på medier, kommunikation och journalistik vars syfte är att främja hållbar utveckling och social förändring. Studenterna övar också sin förmåga att tillämpa kunskaperna i såväl kritisk analys som egen kommunikationsplanering inom ett avgränsat område som de själva väljer. Fördjupningen bör relatera till FN:s mål för hållbar utveckling och till en inriktning mot medier, kommunikation, journalistik eller medborgarengagemang.Kursen är en profilkurs vid Humanistiska fakulteten.

Förkunskaper

Filosofie kandidatexamen om 180 hp eller 90 hp inom ett huvudområde varav minst 15 hp utgörs av ett självständigt examensarbete. Engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Medier, kommunikation och hållbar utveckling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön