Mystik och paranormala upplevelser: magisterkurs

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans

Mystik och paranormala upplevelser: magisterkurs

Under kursen behandlas mystik och paranormala upplevelser utifrån olika religionsvetenskapliga och psykologiska perspektiv. Kursen inleds med ett studium av mystik som fenomen och de sätt varpå den gestaltas i olika religiösa traditioner. I anslutning till detta problematiseras bland annat förhållandet mellan upplevelse och tolkning och sambanden mellan religion och mystik. Särskild uppmärksamhet ägnas åt olika förklaringsmodeller. Vidare studeras även andra typer av paranormala fenomen/upplevelser som rapporterats från både sekulära och religiösa sammanhang, exempelvis PSI-relaterade upplevelser, nära-döden-upplevelser, upplevelser av tidigare liv, bortförande av utomjordingar, mirakel och healing. Kursen tar sin utgångspunkt i aktuell forskning och fokus ligger på beskrivning, tolkning och förklaring av fenomenen/upplevelserna. Aktuell forskning analyseras kritiskt och de teoretiska och metodiska perspektiven granskas och diskuteras.

Förkunskaper

Univ: 90 hp i ett ämne, varav minst 15 hp ska utgöras av ett självständigt examensarbete, eller motsvarande.Engelska B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (om kursen ges på svenska).

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Mystik och paranormala upplevelser: magisterkurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön