Offentlig upphandling, teori, praktik och ekonomi

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans

Offentlig upphandling, teori, praktik och ekonomi

Den offentliga upphandlingen omsätter stora belopp, omfattar sådant som den offentliga sektorn behöver för att utföra sina uppdrag och kan vara viktig för många företags existens. Lagstiftningen anger ett ramverk för hur den offentliga upphandlingen ska organiseras. Regelverket lämnar dock ett relativt stort strategiskt utrymme gällande dess utformning och genomförande. Hur detta görs har effekt på pris och kvalitet. Kursen ger en grundläggande förståelse för offentlig upphandling från ett ekonomiskt perspektiv. Här behandlas frågor om till exempel egen regi kontra extern regi, anbud, priser, konkurrens, kontrakt, modeller för utvärdering av anbudsgivare, särskilda hänsyn och andra strategiska frågor som uppdelning i delkontrakt. 

Det här är en ny kurs som ges av Enheten för nationalekonomi och den riktar sig till dig som är yrkesverksam på upphandlar- och leverantörssidan, beslutsfattare eller intressent inom privat och offentlig sektor, studenter inom t ex ekonomi och juridik som önskar bredda sin kompetensportfölj.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Offentlig upphandling, teori, praktik och ekonomi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön