Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Omvårdnad med farmakologi och läkemedelshantering

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Umeå
6.5 hp
Heltid
Klassrum

Omvårdnad med farmakologi och läkemedelshantering

Kursens innehåller farmakologi där teoretiska kunskaper om grundläggande mekanismer för hur olika läkemedel verkar ingår, samt dess biverkningar och kliniska användningsområden samt vaccinutveckling. Dessutom ingår etik och förhållningssätt i det professionella mötet med patienten samt teori i basal omvårdnad.  I kursen ingår läkemedelshanteringens arbetsmoment från ordination till administrering av läkemedel. Den studerande skall även utveckla sin förmåga att genomföra omvårdnadshandlingar samt öva sig att tillägna sig ett etiskt och empatiskt förhållningssätt till patienten. Farmakologi och metodövningar i basal omvårdnad, samt S-HLR ingår. Vidare ingår hållbar utveckling exempelvis gällande materialförbrukning, arbetsmiljö samt hälso- och sjukvård.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs godkända kurser om 50 hp från biomedicinsk analytikerprogrammet inkluderande läkemedelsräkning.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Omvårdnad med farmakologi och läkemedelshantering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön