Organisationsstyrning och informationssystem

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
15 hp
Heltid
Klassrum

Organisationsstyrning och informationssystem

Informationsteknik (IT) omvandlar affärsmodeller, strukturer och processer samt instrumenten för innovation och organisationers resultat. IT är inte längre bara en funktionell resurs, utan är nu integrerat i själva strukturen i många organisationer. Kursen ger en överblick över hur organisationer använder IT i sin verksamhet och hur tänkta prestandaförbättringar kan realiseras. Fokus i kursen ligger på digital transformation vilket kräver en förståelse av 1) vad organisationen försöker åstadkomma, 2) vad IT kan göra, och 3) hur IT kan utnyttjas för att underlätta eller möjliggöra vad organisationen försöker åstadkomma. För att underlätta utvecklingen av en sådan förståelse behandlas frågor som: Hur kan IT förbättra och omvandla processer, affärsmodeller och innovationsverksamhet? Vilka strukturer, processer och ledningsåtgärder tillåter organisationer att uppnå och upprätthålla organisationers prestanda genom att utnyttja IT? Hur kan vi använda IT för att förbättra arbetsprocesser och rutiner? För att utforska dessa frågor, beskriver kursen ämnen som affärsplattformar, IT-infrastruktur, konkurrens i digitala marknader, IT-investeringar, IT riskhantering och IT-styrning.

Förkunskaper

För att antas till kursen krävs minst 90 hp i något av ämnena Informatik, Datavetenskap, Företagsekonomi, Media- och kommunikationsvetenskap, Pedagogik, Psykologi, Statsvetenskap, Sociologi eller motsvarande. Dessutom krävs Engelska 6/B. 

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Organisationsstyrning och informationssystem

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön