Visa allastudier.se som: Mobil

Polisen, rätten och samhället

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Umeå
Sista ansökan: 2021-10-14

Polisen, rätten och samhället

Kursen syftar till fördjupad kunskap om den rättsliga reglering som är av betydelse för polisens roll i samhället, polisens uppdrag och arbete, jämte fördjupad förmåga att tillämpa denna kunskap och göra kvalificerade bedömningar i rättsliga frågor. Under kursen studeras relevanta rättsområden som konstitutionell rätt och mänskliga rättigheter, politirätt och straffprocessrätt. Vidare syftar kursen till att utveckla förmågan till ett självständigt och kritiskt förhållningssätt gentemot den del av rättssystemet som behandlas under kursen. Undervisningen sker huvudsakligen genom föreläsningar, seminarier och PM-skrivande.

Förkunskaper

Minst 90 hp inom kriminologi, polisiärt arbete, rättsvetenskap eller motsvarande huvudområden vari ingår självständigt arbete om minst 15 hp och dessutom godkänt resultat för kursen Juridik för polisiärt arbete 30 hp (kan ingå i 90 hp rättsvetenskap) eller motsvarande, eller 120 hp inom ramen för juristprogrammet vari godkänt resultat för kurserna T1:2 - Konstitutionell rätt och EU-rätt, T4-Förvaltningsrätt, skatterätt och miljörätt, T5-Straff- och processrätt och T6:2 - Rättens historia, teori och metod, eller motsvarande. Dessutom krävs engelska 5 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Polisen, rätten och samhället

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: