Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Polisens organisation och styrning

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans

Polisens organisation och styrning

Kursen riktar sig till polisanställda och andra yrkesgrupper med professionell anknytning till polisiär verksamhet och till personer som vill fördjupa sina kunskaper i polisiärt arbete. 

Genom att vi belyser hur polisen styrs politiskt, rättsligt och internt får du kunskaper om och förståelse för hur olika styrnings- och organisationsprinciper påverkar vilket polisarbete som utförs, hur det utförs och av vem. Under kursen fördjupar du dina kunskaper om hur förvaltningspolitisk och rättslig styrning kan leda till olika och ibland motstridiga mandat och prioriteringar i det praktiska polisarbetet. Du får också förståelse för hur polisens ledarskap och organisation påverkas av faktorer som hierarkier, kultur, medarbetarrelationer, makt och genus. Vi problematiserar och analyserar styrnings-, organiserings- och ledningsprocesser både från lika villkorsperspektiv och hållbarhetsperspektiv för att skapa förståelse för polisens verksamheter och utvecklingsmöjligheter. 

Undervisningen är upplagd så att delar genomförs i realtid (live) medan andra delar innebär att du tar del av inslag som har skapats i förväg. Du får också genomföra självständiga uppgifter. Kursen bygger på att du själv är aktiv och tar ansvar för din inlärning.  

Eftersom kursen är helt nätbaserad krävs det att du har tillgång till dator, webbkamera, headset med mikrofon och god internetuppkoppling. 

Kursen ingår i Magisterprogrammet i polisiärt arbete men kan också läsas som fristående kurs.

Förkunskaper

90 hp på grundnivå, varav minst 15 hp ska utgöras av ett självständigt arbete, i något av huvudområdena polisiärt arbete, pedagogik, idrottspedagogik, statsvetenskap, rättsvetenskap, rättssociologi, socialt arbete, sociologi, kriminologi, psykologi, eller motsvarande.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Polisens organisation och styrning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön