Visa allastudier.se som: Mobil

Problemlösning och matematiska resonemang

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Umeå
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Umeå
Sista ansökan: 2020-10-14

Problemlösning och matematiska resonemang

Kursen ges för studenter som går på Ämneslärarprogrammet eller som har för avsikt att ta ut en lärarexamen. Kursen ges också för verksamma lärare i fortbildningssyfte.Kursen behandlar olika aspekter av problemlösning inom matematikområdet. Den inleds med en introduktion till teoretiska ramverk som en grund för fördjupade analyser av olika aspekter av problemlösning. Den egna problemlösningsförmågan tränas genom varierade problem från olika matematikområden.  Muntlig och skriftlig presentation av matematiska resonemang behandlas. Här ingår bruk av olika digitala hjälpmedel, både för problemlösandet i sig och för effektiv och tydlig kommunikation av lösningar och förda resonemang. Behandlingen av problemlösning fördjupas sedan genom analys av givna lösningsförslag med avseende på korrekthet, men även med avseende på framåtsyftande återkoppling på ofullständiga eller felaktiga lösningsförslag. Slutligen övas förmågan att konstruera uppgifter med problemlösningskaraktär genom tillämpning av befintliga ramverk och modifikation av givna uppgifter.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs 30 hp inom ämnesområdet matematik inkluderande kurser i algebra och analys om minst 15 hp eller motsvarande kunskaper.

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Problemlösning och matematiska resonemang

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: