Programvaruteknik

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Umeå
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Umeå

Programvaruteknik

Kursen ger en översikt över metoder, verktyg och språk för att understödja utvecklingen av stora programvarusystem. Särskild tonvikt läggs på kvalitetssäkring och kunskaper och färdigheter som direkt kan tillämpas i arbetslivet.

Kursen behandlar- Utvecklingsmodeller och faser för iterativ och inkrementell (agile) utveckling;- Kravhantering och objektorienterad analys och design (scenario-driven utveckling, UML);- Design heuristics, patterns och refactoring;- Systematisk testning (test-driven utveckling);- Programvarukvalitet, mätetal, processförbättring, versionshantering och dokumentation.

Förkunskaper

Univ: För tillträde till kursen krävs minst 7.5hp inom datastrukturer och algoritmer (tex 5DV149 eller 5DV150), minst 7.5hp inom människa-dator interaktion/interaktionsteknik (tex 5DV132, 5DV045 eller 5DV060) samt goda kunskaper och färdigheter i objektorienterad programmering (minst 15hp i progression) som t.ex. kan förvärvas genom kurserna Objektorienterad programmeringsmetodik (5DV133) och Applikationsutveckling i Java (5DV135) eller motsvarande kunskaper.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Programvaruteknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön