Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Samhällsplanering med hållbarhetsprofil

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans

Samhällsplanering med hållbarhetsprofil

Kursen behandlar samhällsplanering och dess möjligheter att bidra till en hållbar utveckling, främst fysisk planering. Samhällsplaneringen behandlas ur ett flernivåperspektiv.

I kursen ingår en genomgång av den svenska samhällsplaneringens grunder, dess utformning och lagstiftning. Under kursen läggs särskilt fokus på samhällets anpassning till klimatförändringar. Dessutom uppmärksammas markanvändning och skydd av natur- och kulturvärden. Planernas styrande funktion samt påverkansmöjligheter vid planering såsom samrådskrav och medborgarinflytande är ytterligare aspekter som behandlas.

Under kursen uppmärksammas både urbana och rurala perspektiv på samhällsplanering. Vi studerar även hur den pågående urbaniseringen samt städers expansion påverkar den sociala, ekonomiska och ekologiska hållbarheten och vilka konsekvenser det får för planeringen. Vidare diskuteras betydelsen av globala resurs- och miljöproblem, inte minst energifrågor.

Förkunskaper

Univ: 150 hp varav minst 60 hp inom miljö och hälsoskydd, miljövetenskap, geovetenskap/naturgeografi, kulturgeografi, biologi eller motsvarande. Engelska B/6 samt svenska för grundläggande behörighet.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Samhällsplanering med hållbarhetsprofil

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön