Visa allastudier.se som: Mobil

Samtal med kognitivt förhållningssätt

Umeå universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans
4.5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Distans

Samtal med kognitivt förhållningssätt

I kursen ges en introduktion till kognitiv teori och kognitivt förhållningssätt respektive kognitivt beteendeinriktat förhållningssätt i behandlingsarbete. Vidare behandlas kunskap om samtal, psykopedagogiska interventioner och patient-/klientrelationen. Teoretisk kunskap integreras och tillämpas praktiskt för att kunna utveckla relationen med patienten/klienten och för att skapa förutsättningar för att stödja patientens/klientens önskade förändring. Kursdeltagarna analyserar och får återkoppling på kommunikations- och samtalsövningar. Vetenskapligt förhållningssätt i klinisk verksamhet samt professionella och etiska aspekter av mellanmänskliga samtal behandlas.

Förkunskaper

90 hp på grundnivå i ett huvudområde inom hälsa och vård, inklusive ett examensarbete (motsvarande) om minst 15 hp. Engelska B/Engelska 6 och Svenska B/Svenska 3 eller motsvarande. Undantag från språkkrav beviljas för den som har behörighetsgivande examen från svenskt universitet/högskola.

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetJobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön