Visa allastudier.se som: Mobil

Senare del Branschutbildningen för museer och kulturarv, termin 4

Umeå universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Umeå
90 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Umeå

Senare del Branschutbildningen för museer och kulturarv, termin 4

Branschutbildningen för museer och kulturarv handlar om hur och varför vi väljer ut, tolkar, bevarar och förmedlar olika former av kulturarv. Men det är också en färdighetsinriktad utbildning med praktiska övningar i form av projektarbete och presentationer. I programmet studerar man två ämnen: museologi och etnologi, under sammanlagt sex terminer. Programmet ger en kandidatexamen i museologi med inriktning mot etnologi vilket ökar möjligheterna att få jobb efteråt. Utbildningen är bred och leder till arbete i museer eller i kulturarvsbranschen, som t.ex. antikvarie eller utställningsproducent, men också ut mot en bredare arbetsmarknad, t.ex. kulturarvsturism, Är du intresserad av kultur och historia? Det här är ett program för dig som vill arbeta med utställningar, dokumentation, eller museipedagogik på museum eller inom kulturmiljövård.

Förkunskaper

Sökande ska uppfylla grundläggande och särskild behörighet till termin ett på programmet samt ha godkända kurser som motsvarar det sökta programmets tidigare terminer.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön