Visa allastudier.se som: Mobil

Senare del Masterprogrammet i management T2, T4

Umeå universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Umeå
90 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Umeå
Sista ansökan: 2021-10-14

Senare del Masterprogrammet i management T2, T4

Programmet är utformat för dig som är intresserad av strategi- och ledarskapsutmaningar som ledare möter i dagens företag och organisationer. Programmet ger en god teoretisk grund där viktiga teorier och begrepp behandlas, vidare ges det flera möjligheter att sätta in dessa insikter i praktiska tillämpningar. Hållbarhet och internationalisering är återkommande inslag i utbildningen. Programmet ges av den AACSB-ackrediterade Handelshögskolan vid Umeå universitet.Under utbildningenUnder det första året utvecklar du avancerade teoretiska kunskaper om ledning, organisation och management via fyra olika moment inriktade på strategi, personal, projekt och processer. I det sista moment genomförs en verklig strategisk planeringsprocess där du agerar som managementkonsult och upprättar en strategisk plan på uppdrag och där tidigare inhämtad kunskap ska omsättas i praktiken. Du har möjlighet att välja från en mängd olika valbara kurser för att skräddarsy din examen på det sätt som du önskar, dessutom finns det möjlighet att välja praktik för att få praktisk erfarenhet.Under det andra året får du möjlighet att bredda kunskaperna genom val av ytterligare en specialisering. Du läser också vetenskaplig metod och ett moment som tar upp de senaste trenderna i företagsekonomisk forskning. Du utvecklar också ditt skrivande, din analytiska förmåga samt din forskningskompetens genom att skriva en masteruppsats det här året. Termin tre passar bra för utlandsstudier.Efter utbildningenEfter avslutad examen finns ett brett spektrum av potentiella karriärmöjligheter för dig, eftersom de färdigheter som du uppnår på programmet gör att du från början kan bidra till en arbetsgivares verksamhet direkt och effektivt. Till exempel som managementkonsult, verksamhetsansvarig, projektledare, Social Media Manager, hållbarhetskonsult, HR-ansvarig, logistik och distributionschef, Retail Manager och Sales Executive Manager. Programmets internationella karaktär förbereder dig väl för en internationell karriär. Programmet ger dig också behörighet till forskarutbildning.

Förkunskaper

Sökande ska uppfylla grundläggande och särskild behörighet till termin ett på programmet samt ha godkända kurser som motsvarar det sökta programmets tidigare terminer.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Senare del Masterprogrammet i management T2, T4

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön