Visa allastudier.se som: Mobil

Senare del Specialistsjuksköterskeprogrammet inriktning distriktssköterska, T2

Umeå universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans
45 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Distans
Sista ansökan: 2019-10-14

Senare del Specialistsjuksköterskeprogrammet inriktning distriktssköterska, T2

Som distriktssköterska kan man arbeta med folkhälsoarbete och omvårdnad inom vitt skilda områden. Många distriktssköterskor arbetar på hälsocentraler där man möter personer i alla åldrar. På hälsocentral kan distriktssköterskan arbeta med egen mottagning inom exempelvis diabetes-, astma- och inkontinensvård. Det kan också vara arbete med barn och ungdomar inom barnhälsovård eller inom skolhälsovården. På de flesta håll i landet ansvarar idag den kommunala hälso- och sjukvården för hemsjukvården där distriktssköterskan har en nyckelposition och där vårdas framförallt vuxna och äldre. Distriktssköterskans arbetsuppgifter kännetecknas av ett stort mått av självständighet. Programmet omfattar 1,25 års heltidsstudier. I programmet fördjupas kunskaper, färdigheter och professionellt förhållningssätt inom distriktssköterskans kompetensområde. Innehållet omfattar både teoretiska och verksamhetsförlagda studier som integreras i studieuppgifter och examinationer. Ett självständigt arbete (examensarbete) som är centralt för att bekräfta att du har uppnått kraven för examen avslutar utbildningen.

Förkunskaper

Sökande ska uppfylla grundläggande och särskild behörighet till termin ett på programmet samt ha godkända kurser som motsvarar det sökta programmets tidigare terminer.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetJobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön