Visa allastudier.se som: Mobil

Signalbehandling och reglering

Umeå universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Umeå

Signalbehandling och reglering

Kursen introducerar analys av signaler och beskrivning av system med tillämpningar inom såväl digital signalbehandling som reglerteknik. Frekvensegenskaper hos tidskontinuerliga och tidsdiskreta signaler analyseras m.h.a. Fourierserier och Fouriertransformer. Linjära tidsinvarianta system beskrivs med impulssvar, överföringsfunktioner och tillståndsmodeller. Beskrivningen av tidskontinuerliga system tillämpas framför allt på linjära återkopplade system med avseende på reglering av enkla fysikaliska system, medan den tidsdiskreta motsvarigheten tillämpas främst på digitala filter.Kursen är uppdelad i två moment:1. Teori, 5 hp (Theory, 5 ECTS);2. Laboration, 2.5 hp (Laboratory, 2.5 ECTS).

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs Algebra för ingenjörer 7.5 hp samt Analys för ingenjörer 7.5 hp samt Mätsystem och mätmetoder 7.5hp eller motsvarande.

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön