Skapande drama

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2023 - Distans

Skapande drama

Vill du utveckla förmågan att improvisera och uttrycka dig med kropp och röst genom drama och teater tillsammans med andra? Kanske vill du göra det för att berikas i rollen som exempelvis yrkesverksam/blivande lärare, pedagog, bibliotekarie eller helt enkelt för att du är nyfiken och vill utvecklas kreativt!

Träffarna äger rum på Umeå universitet under 3 helger (lö - sö) där vi arbetar praktiskt med olika drama och teaterövningar. Utöver detta kommer det även att vara två digitala träffar (vardagkväll). Mellan träffarna läses och reflekteras kring litteratur som tex handlar om vad som kan hindra eller frigöra våra resurser för improvisation och skapande.

Det är viktigt att kunna delta vid träffarna, annars är det svårt att genomföra utbildningen. Kursen leds av lärare med vetenskaplig pedagogisk och konstnärlig erfarenhet samt gedigen utbildning inom drama och teater.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Skapande drama

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön