Visa allastudier.se som: Mobil

Solenergiteknik

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Umeå
Sista ansökan: 2020-10-14

Solenergiteknik

Hur fungerar solceller och solfångare? varför behöver vi dessa? Och hur kan vi mäta deras effektivitet? Dessa är bara några av frågorna Solenergiteknik tacklar. Kursen behandlar de grundläggande disciplinerna inom solenergiteknik. I kursen går man igenom hur solceller och solfångare omvandlar solenergi till el respektive värme och hur dessa system fungerar. Under kursen täcker vi mono- och multikristallina solceller, solceller av tunnfilm och ny framväxande teknik inom solceller. Kursen tar även upp PV-system. Vidare behandlas och analyseras solfångarsystem. En översiktlig genomgång av bränsleceller görs också inom ramen för kursen. Kursen innehåller både teori, räkneövningar och studiebesök.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs Värme och masstransport 10,5 hp eller motsvarande, Energikällor 7,5 hp eller motsvarande och El- och vågrörelse lära 7,5 hp eller motsvarande samt   Engelska A/5 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Solenergiteknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: