Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot onkologisk vård

Umeå universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
60 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot onkologisk vård

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot onkologisk vård förbereder dig för att självständigt leda och utveckla omvårdnad inom cancervård. Du får kunskap om cancersjukdomars epidemiologi, diagnostik, behandling och vård. Här ges också möjlighet till fördjupning i hur kulturella, sociologiska och existentiella villkor influerar upplevelsen av att vara patient, närstående och sjuksköterska i såväl kurativt som palliativt skede av cancersjukdomen. Utbildningen består av baskurser och en valbar kurs med teoretiska och kliniska studier, som integreras i studieuppgifter och examinationer. Valbar kurs erbjuds inom exempelvis strålbehandling och hälsofrämjande familjefokuserad omvårdnad. Utbildningen genomförs i samarbete med relevant klinisk verksamhet. Den verksamhetsanknutna utbildningen sker företrädesvis i Västerbottens län. I utbildningen ingår ett självständigt arbete, examensarbete, som är centralt för att bekräfta att du har uppnått kraven för examen.

Förkunskaper

För tillträde till utbildningen krävs: Svensk legitimation som sjuksköterska samt kandidatexamen i omvårdnad eller sjuksköterskeexamen om 180 hp varav minst 15 hp examensarbete (motsvarande) eller motsvarande utländsk examen. Yrkesverksamhet som sjuksköterska motsvarande minst 12 månader heltid. Engelska B/Engelska 6 och Svenska B/Svenska 3 eller motsvarande. Undantag från språkkrav beviljas för den som har behörighetsgivande examen från svenskt universitet/högskola.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot onkologisk vård

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön