Visa allastudier.se som: Mobil

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot psykiatrisk vård

Umeå universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
60 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2020 - Distans

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot psykiatrisk vård

Utbildningen förbereder dig för att kunna främja hälsa och förebygga psykisk ohälsa samt självständigt kunna arbeta, leda och bedriva utveckling inom psykiatrisk omvårdnad utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet. Utbildningen ger primärt fördjupad kunskap om psykiatrisk omvårdnad, men integrerar även kunskap från medicinsk vetenskap och samhälls- och beteendevetenskap relaterad till psykisk ohälsa. Som psykiatrisjuksköterska kan du arbeta med alla åldersgrupper inom både öppna och slutna vårdformer. Psykiatrisjuksköterskans arbete kännetecknas av att omväxlande arbeta självständigt med eget behandlingsansvar till att arbeta nära tillsammans med andra yrkeskategorier. Utbildningen förbereder dig därför både för att arbeta självständigt och för att kunna samarbeta i grupp.

Förkunskaper

För tillträde till utbildningen krävs: Svensk legitimation som sjuksköterska samt kandidatexamen i omvårdnad eller sjuksköterskeexamen om 180 hp varav minst 15 hp examensarbete (motsvarande) eller motsvarande utländsk examen. Yrkesverksamhet som sjuksköterska motsvarande minst 12 månader heltid. Engelska B/Engelska 6 och Svenska B/Svenska 3 eller motsvarande. Undantag från språkkrav beviljas för den som har behörighetsgivande examen från svenskt universitet/högskola.

Examen & Intyg

Specialistsjuksköterskeexamen, Magisterexamen

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot psykiatrisk vård

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: