Visa allastudier.se som: Mobil

Språk och representation av kön

Umeå universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans
7.5 hp
Deltid

Språk och representation av kön

Språklig representation av kön kan omfatta så vitt skilda företeelser som yrkesbeteckningar, pronomenbruk (han, hon), skällsord och konstruktion av kön i ordböcker och lärobokstexter. I kursen studeras språklig representation av kön både ur ett teoretiskt språkvetenskapligt perspektiv och ur ett praktiskt språkvårdande perspektiv. Forskning om språklig representation av kön placeras in i sin vetenskapshistoriska och politiska kontext. Kursen består av två delar: En gemensam teoretisk del och en språkspecifik, tillämpad del.Gy: Engelska B/6. Beroende på val av huvudområde krävs ytterligare språkkunskaper: för engelska, finska, franska, ryska, spanska, svenska/nordiska språk och tyska krävs nivå C1 i aktuellt språk enligt Gemensamma europeiska referensramen; för lingvistik krävs nivå C1 i något av de nämnda språken.

Förkunskaper

Univ: Minst 90 hp varav 15 hp i intervallet 61-90 i ett av huvudområdena Engelska, Finska, Franska, Lingvistik, Ryska, Spanska, Svenska/Nordiska språk, Skandinavistik eller Tyska, eller motsvarande.  Gy: Engelska B/6.

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetJobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön