Student Conference in Computing Science

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum

Student Conference in Computing Science

Kursen arbetar med vetenskapligt skrivande, vetenskapligt beteende och forsknings kvalitet. Studenten utvecklar och svarar på en ny och icke-trivial frågeställning inom datavetenskap eller interaktion och design. Studenten genomför sedan forskning och skriver en artikel under lärarens överinseende och med peer reviewing. Den slutliga versionen av papperet lämnas in via ett konferenssystem och granskas av anonyma forskare. Alla accepterade artiklar publiceras i en teknisk rapport utgiven av Institutionen för datavetenskap och presenteras av författaren vid en intern konferens. Lärandemål inkluderar att studenten kommer att utveckla hens förmåga att: göra oberoende utredningar och forskning; skriva en vetenskaplig artikel om hens arbete; och presentera hens forskning muntligt.

Kursen är utformad enligt följande: Studenterna handleds individuellt av lärare och genom peer review-grupper bestående av 4-5 studenter. Peer review-möten är obligatoriska. Varje student läser utkasten från de andra studenterna i gruppen som en förberedelse inför mötet. Alla studenternas artiklar diskuteras sedan gemensamt. Kursen har fem deadlines i form av inlämning av pågående / slut / reviderade versioner av artikeln som ska stödja studenternas progression och kursen ger också fem stödjande föreläsningar. Kursen kräver att studenten arbetar kontinuerligt under terminen på hens papper.

Förkunskaper

Minst 90 hp varav 60 hp datavetenskap. Minst 7,5 hp datavetenskap på avancerad nivå. Engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Student Conference in Computing Science

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön