Visa allastudier.se som: Mobil

Teoretiska perspektiv inom Kognitionsvetenskap

Umeå universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Umeå
Sista ansökan: 2019-10-14

Teoretiska perspektiv inom Kognitionsvetenskap

Kursen ger studenterna en möjlighet att fördjupa sin kunskap om några av kognitionsvetenskapens grundläggande teoretiska frågeställningar eller problem, samt att börja utveckla en egen position eller ställningstagande till dessa. Kursen är seminarieorienterad. Inför varje seminarium instuderar studenterna ett antal originalartiklar, med stöd även i en översiktlig bok om teoretiska frågeställningar och problem inom kognitionsvetenskap. Vid seminarierna diskuteras sedan i grupper ett antal utdelade frågor som har sin utgångspunkt i denna litteratur. I kursen ingår också att skriva en kortare uppsats där ämnet väljs ur en förslagslista, med direkt anknytning till kurslitteraturen, i samråd med lärare. 

Förkunskaper

Univ: För tillträde till kursen krävs 2 års fullgjorda studier inom ett utbildningsprogram (120hp) inkluderande 45 hp inom datavetenskap, informatik eller kognitionsvetenskap.Dessutom krävs att dessa studier ska inkludera minst 15 hp inom området kognitionsvetenskap (tex kursen Kognitiv interaktionsdesign tillsammans med någon av kurserna Interaktionsteknik eller Människa-dator interaktion med inriktning mot kognition och design) eller motsvarande.Dessutom krävs svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier samt Engelska A/5. Krav på svenska gäller endast omutbildningen ges på svenska.

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön