Visa allastudier.se som: Mobil

Tillämpad digital signalbehandling

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Umeå
Sista ansökan: 2020-10-14

Tillämpad digital signalbehandling

Kursen behandlar tillämpningen av digitala signalbehandlingstekniker, med särskilt fokus på metoder som förbättrar egenskaperna och information av signaler som är insamlade i olika miljöer. Kursen behandlar ämnen som sampling och rekonstruktion av en digital signal, transformmetoder, fönstermetoder, filtrering, brusreducering, spektralanalys och systemidentifiering. Dessutom omfattar kursen också tillämpningar av wavelets. Kursen ges i form av tre fristående projekt i samarbete med avdelningen för medicinsk teknik, Umeå Universitetssjukhus. Det första projektet är inriktat på endimensionell signalbehandling, den andra på två-dimensionell signalbehandling, och det tredje projektet är baserat på ett aktuellt forsknings eller utvecklingsprojekt vid avdelningen för medicinsk teknik. Ingenjörer upptäcker ofta nya sätt att behandla digitala signaler med hjälp av en olika matematiska formler och algoritmer. Biomedicinsk signalbehandling innebär tillämpning av dessa metoder för analys av t.ex. hjärtfrekvens, blodtryck, syremättnadsnivå, blodsockernivå, nervledning och hjärnans aktivitet för att få användbar information till kliniska bedömningar av den fysiologiska processen. 

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs minst 90 hp tidigare studier som ska inkludera kurserna Analog kretsteknik, 6 hp och Transformmetoder, 7.5 hp, eller motsvarande.Engelska A/5 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: