Visa allastudier.se som: Mobil

Tillämpad medicinsk bildbehandling

Umeå universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Umeå
7.5 hp
Deltid

Tillämpad medicinsk bildbehandling

Den globala marknaden för analysprogram för medicinska bilder utvecklas med 8% årlig tillväxttakt och förväntas 2020 omsätta över 24 miljarder SEK. Denna utveckling drivs bland annat av nya teknologiska genombrott, ökad efterfrågan och användning i sjukvården, samt demografiska förändringar. Att använda avbildningstekniker för att se inne i kroppen är idag rutin vid många diagnostiska procedurer inom sjukvården. Men även om man idag kan göra mycket med dessa tekniker, som att exempelvis mäta blodflöden i hjärtat och identifiera tumörer, så finns det många outforskade och underutvecklade områden inom bildmedicin. I denna kurs får du möjlighet att bidra till denna utveckling genom att jobba med frågeställningar kopplade till pågående forskningsprojekt inom medicinsk bildbehandling vid Norrlands universitetssjukhus och Umeå universitet. I kursen så presenteras en specifikation på ett projekt i medicinsk avbildning av en beställare vid Norrlands universitetssjukhus. En projektgrupp formas av studenterna och en projektmodell används för att genomföra projektet. Arbetets progress stäms av veckovis mot beställaren och projektets resultat presenteras in en rapport tillsammans med en muntlig presentation. 

Förkunskaper

Minst två års universitetsstudier, med Flervariabelanalys (5MA010, 7,5 hp), Linjär algebra (5MA019, 7.5 hp), Fysikens matematiska metoder (5MA014, 15 hp), Statistik för tekniska fysiker (5MS007, 6 hp), Kvantfysik (5FY118, 4,5 hp), Programeringsteknik med C och Matlab (5DV104, 7,5 hp), samt Projektledning I (5BY008, 7,5 hp) eller motsvarande., Det är en fördel, men ej ett krav, om man läst Medicinsk orientering (5RA001, 5 hp) samt Medicinsk teknik (5RA005, 10 hp) eller Atom och kärnfysik (5RA000, 7,5 hp) eller Kärnfysik (5RA031). Engelska A/5 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön