Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Tillämpad medicinsk bildbehandling

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum

Tillämpad medicinsk bildbehandling

Kursen fördjupar och breddar de studerandes kunskaper i medicinsk teknik/fysik genom ett projektarbete i medicinsk bildbehandling som genomförs vid Norrlands universitetssjukhus. Projekten baseras på behov från klinisk verksamhet eller forskningsprojekt inom medicinsk avbildning (ultraljud, MRI, PET, etc). Projektet genomförs självständigt av en grupp studenter och redovisas med en skriftlig rapport samt muntlig presentation vid den enhet där det utförts.

Förkunskaper

Minst 120hpavklarade på en treårig ingenjörsutbildning,ellerinomnågot av huvudområdena datavetenskap, elektronik, fysik, matematik eller matematisk statistik, som ska inkludera Linjär algebra 7,5 HP ochStatistik för tekniska fysiker 6HPsamt Programmeringsteknik med C och Matlab 7,5 HP eller motsvarande.Engelska A/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudierom kursen ges på svenska.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Tillämpad medicinsk bildbehandling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön