Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Vattenvård

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Umeå
15 hp
Heltid
Klassrum

Vattenvård

I kursen behandlas hur olika mänskliga aktiviteter påverkar de fysiska, kemiska och biologiska egenskaperna hos sötvattensekosystem. Fältarbete och laborationer fokuserar på övervakningsverktyg som används för att bedöma kvaliteten på åar, floder och sjöar. Dessa verktyg kommer även att användas i mindre, fältbaserade grupparbeten som tar upp olika miljöpåfrestningar i norra Sverige (t.ex. skogsbruk, jordbruk och stadsutveckling). Ytterligare föreläsningar, diskussioner och exkursioner kommer att fokusera på en bredare uppsättning av miljöfrågor som är av både regionalt och global betydelse, inklusive ström- och flodrestaurering, vattenkraftsutveckling, organiska föroreningar, övergödning, gruvdrift och vattenbruk. Dessa teman kommer att diskuteras inom ramen för gällande miljölagstiftning, framför allt ramdirektivet för vatten.

Förkunskaper

Univ: 60hp biologi varav 15 hp ekologi eller 60 hp geovetenskap/naturgeografi och 15 hp ekologi eller 60 hp miljövetenskap och 15 hp ekologi, eller motsvarande kunskaper. Engelska B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Vattenvård

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön