Visa allastudier.se som: Mobil

Studera på University of California Los Angeles (UCLA) - Blueberry Universitet & College

University of California Los Angeles
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Los Angeles
Startdatum: Löpande - Los Angeles

Studera på University of California Los Angeles (UCLA) - Blueberry Universitet & College

Studera i Kalifornien
Ta chansen att studera i Kalifornien på ett av de högst rankade universiteten i världen. Här kan du välja att läsa valfria kurser under en till två terminer som Study Abroad-student, eller läsa ett Certificate Program. 

Chans till arbete i USA
Om du läst ett Certificate vid UCLA på minst 9 månader (3 quarters) kan du ansöka om ett OPT-visum som innebär att du har rätt att arbeta under ett år i USA efter avklarade studier.
På UCLA kan du studera ett certifikat i Real Estate Management (fastighetsmäklare) med praktik och chans att stanna kvar och jobba i USA efter examen. 

Varför ska du välja UCLA?
4 skäl att studera på UCLA:

 • UCLA är ett av de högst rankade universiteten i världen.
 • Studera mitt i Los Angeles på ett mycket fint och idrottstokigt campus.
 • Praktiska, prisvärda och yrkesinriktade utbildningar.
 • Fyra terminsstarter per år.

Perfekt läge i Los Angeles på berömt campus
UCLA ligger i populära stadsdelen Westwood i Los Angeles, alldeles intill Bel Air och Beverly Hills. Här har du närhet till mysiga restauranger, biografer, caféer och mer därtill. Som student på UCLA får du möjlighet att känna på storstadspulsen från LA och allt vad staden har att erbjuda. Endast en kort biltur från campuset hittar du Santa Monica och Venice Beach. Passa på att njuta av Stilla havet med avkopplande sol och bad.
Efter endast en kort tur runt campusområdet känner du säkerligen igen dig bland de pampiga byggnaderna och stora grönområdena. Många Hollywood-filmer och TV serier har genom åren spelats in just här. Som student har du möjlighet att använda universitetets tennisplaner, swimmingpool, bibliotek, teater och biograf. 

Mindre klasser & bland de bästa lärarna i USA
Undervisningen sker i mindre klasser där du har chans att få bra kontakt med såväl lärare som kurskamrater.
Universitetets lärare är i undersökningar bland de högst rankade i USA och tidigare studenter har bland annat blivit tilldelade Nobelpris och Pulitzer Prize. Skådespelare och musiker som Jack Black, Sean Astin, James Dean och George Takei är alla alumni-studenter från UCLA. Låt dig inspireras och utmanas på UCLA, ett av de högst rankade universiteten inte bara i USA utan världen över. 

Kortare utbildningar - hög standard
UCLA Extension erbjuder internationella studenter kortare utbildningar med hög standard. Det är en utmärkt merit att vässa ditt CV med, samtidigt som du får uppleva det amerikanska universitetslivet på skolans imponerande campus med perfekt läge i Los Angeles. Du kan välja att läsa ett helt certifikat eller fristående terminer som Study Abroad-student. 

Ansökan och behörighet
För att bli antagen till University of California Los Angeles ska du ha fullständiga gymnasiebetyg. 

ANTAGNINGSREGLER FÖR UCLA EXTENSION 

 • 83-90 på TOEFL eller 6,5 på IELTS (6 eller lägre på skrivdelen): Studenten läser två kurser i engelska utöver kurserna som tillhör certifikatet. 
 • 91-99 på TOEFL eller 6,5 på IELTS (6 eller högre på skrivdelen):Studenten läser en kurs i engelska utöver kurserna som tillhör certifikatet.

ANTAGNINGSREGLER FÖR STUDY ABROAD
För att söka till Study Abroad måste du vara inskriven vid ett universitet/högskola i Sverige och/eller ha läst minst 60 högskolepoäng. Observera att det även krävs ett TOEFL-test med minst 100 eller IELTS med 7.0 i resultat. 

Ansökan
Du skickar in din ansökan till Blueberry via ett formulär på deras hemsida. Efter det så kontaktar de dig och går sedan vidare med ansökningen till skolan. 

Utbildningar på UCLA
I samarbete med UCLA Extension erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

 • Study Abroad – 2 till 4 quarters.
 • Certificate – 3 till 7 quarters beroende på vilken inriktning du väljer.

Välj mellan bland annat följande ämnesområden:

 • Acting
 • Directing
 • Finance
 • Journalism
 • Marketing
 • Music Business
 • Real Estate
 • Producing
 • Project Management
 • Screenwriting 

Certificates
Programmen innehåller vanligtvis mellan 9 till 12 kurser och sträcker sig från 6 månader och uppåt. Kurserna sker på kvällstid, antingen mellan kl. 18.30 – 21.30 eller 19.00 – 22.00. Utöver det förväntas studenterna studera självständigt ca 6-9 timmar/kurs i veckan.
Du har möjlighet att registrera dig på kurserna innan du åker till Los Angeles men observera att du betalar för kurserna i samband med registreringen, alltså innan du fått CSN. Efter att du läst ett Certificate vid UCLA på minst 9 månader (3 quarters) kan du ansöka om ett OPT-visum. På detta kan du arbeta i USA under ett år efter avklarade studier.

Certifikat i Real Estate
Certifikaten i Real Estate är bland de populäraste hos svenska studenter. Kanske drömmer du om att bli mäklare i USA? Då är det här något för dig!

Study Abroad
Om du väljer Study Abroad  studerar du 1 till 2 terminer.
Som inskriven på en universitetsutbildning i Sverige och med minst 90 högskolepoäng, har du möjlighet att läsa fristående kurser på UCLA och UCLA Extension. Kontakta Blueberry för att veta mer och prata med din institution för mer information om vad det finns för krav/önskemål på kurser.
Observera att en del svenska högskolor kräver att man läser 16 units per termin för att man ska kunna tillgodoräkna sig studierna i sin svenska utbildning. Terminerna på UCLA är 12 veckor långa, så observera att du måste läsa 2 terminer (quarters) för att vara behörig för att få studiemedel från CSN. 

University of California Los Angeles

University of California Los Angeles

UCLA. Fyra bokstäver som tillsammans symboliserar ”prestige and excellence”. University of California Los Angeles (UCLA) är ett av världens mest välkända universitet, både för nivån på utbildningen och för de många idrottsprestationerna. Ta chansen att studera i Kalifornien på ett...


Läs mer om University of California Los Angeles och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Studera på University of California Los Angeles (UCLA) - Blueberry Universitet & College
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Studera på University of California Los Angeles (UCLA) - Blueberry Universitet & College, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön