Visa allastudier.se som: Mobil

Studera till läkare i Kroatien

Med hjälp av Blueberry kan du studera medicin på University of Zagreb.  University of Zagreb är Kroatiens största universitet belägen i landets huvudstad. Här kan du studera till läkare på engelska tillsammans med många andra internationella studenter från bland annat USA, Sverige, Kanada och Norge. Skolan är dessutom internationellt erkänd och läkarprogrammet uppfyller både amerikanska (USMLE) och EU-standard. Här får du en gedigen läkarutbildning av högsta kvalité. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som läkare i hela EU!

Varför studera med Blueberry?

Blueberry har en lång erfarenhet av utlandsstudier världen över. Vi har nu skapat en ny expert sektion på Blueberry som omfattar Blueberry Läkarstudier inom EU, Blueberry Tandläkarstudier inom EU och Blueberry Veterinärstudier inom EU. Där har vi med omsorg valt ut högt rankade universitet där lärarna är engagerade och undervisningen är casebaserad. En värdefull praktikperiod är inkluderad i utbildningen. Vi har handplockat skolor i olika prisklasser med en bra mix av studenter med olika nationaliteter. 

Blueberry hjälper dig med:

  • Att jämföra olika universitet och läkarprogram så du lättare kan ta ställning till vad som passar dig bäst
  • Antagningsbedömning och förberedelse inför eventuella antagningsprov
  • Hjälp med de dokument som ska skickas till universitetet. Steg för steg hjälper vi dig genom processen.
  • Budgethjälp. Vi hjälper dig hålla koll på utgifterna även för boende och andra kostnader.
  • Kontakt med andra sökande och studenter som redan läser utomlands. 

All vår rådgivning är personlig och vi hjälper dig genom alla steg från första kontakten med oss tills du är på plats och kan påbörja dina läkarstudier. Och som alltid på Blueberry är vår service och rådgivning helt kostnadsfri eftersom vi arbetar på uppdrag av de universitet vi samarbetar med.

Program som erbjuds på University of Zagreb

Studera till läkare - 6 år

Ansökningsprocessen

Antagningskrav

För att bli antagen till University of Zagrebs läkarutbildning krävs högskolebehörighet samt goda kunskaper i engelska. I samband med ansökan görs även ett antagningsprov.

Processen

Antagningsproven hålls online vid två tillfällen under våren. Provet är skriftligt och innehåller ämnena biologi, kemi och fysik. Testet består av 120 frågor med 40 frågor i respektive ämne. För att klara provet måste du minst klara 15 frågor i varje ämne med totalt 61 korrekta svar. Efter det skriftliga provet hålls en kortare intervju.

Vi på Blueberry har möjlighet att förbereda dig genom exempelprov, hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Sista ansökningsdatum

University of Zagreb har deadline i juni  för att kunna göra antagningsprovet inför läkarutbildningen med start i höst. Du kan börja ansöka redan i september året innan och platserna kan ta slut tidigare än 20 juni. Universitetet antar 50 studenter per år.

Pre-Medical

På Blueberry erbjuder vi dig som vill bli läkare Pre-Med kurser för att öka dina chanser att bli antagen till önskad läkarutbildning. Pre-Med ger dig grupp- och individanpassade studier som förbereder dig inför läkarutbildningens antagningsprov. Kursen ges som blended vilket innebär en kombination av undervisning på plats i klassrum samt digitala självstudier på distans. Du kommer främst att studera kemi och biologi under de 12 veckor som kursen pågår med målet att klara antagningsprovet till ett medicinskt universitet i Europa. Vill du läsa mer om hur du kan komma närmre din dröm att bli läkare genom våra förberedande Pre-Medicinstudier kan du göra det på Bluberrys hemsida.

Livet som student i Kroatien

Boende

University of Zagreb erbjuder både on campus och off campus boende. Det finns tre olika studentboenden som du som internationell student kan ansöka för.

Studentliv

Skolans campus har flera byggnader utspridda över hela staden. Zagreb är mycket promenadvänligt och du kan enkelt strosa runt på gatorna bland vackra byggnader, charmiga hus och natursköna parker. Då landets största universitet är belägen här har studentlivet ett mycket gott rykte! Du som student har alltid något att göra i Zagreb. Staden har ett stort kulturutbud med museér och gallerier, ett grymt shoppingutbud och flest uteserveringar per capita i hela Europa! Från Zagreb har du dessutom nära till den kroatiska kusten som är ett omåttligt populärt resmål under sommaren för både kroater men också hela övriga Europa.

Praktik

Sista året på läkarutbildningen utförs en så kallad “clinical rotations”, en 12 veckor lång praktikperiod där du praktiskt får utöva dina kunskaper. University of Zagreb har flera partnerskolor världen över. Det innebär att du kan välja att göra din praktikperiod i antingen Kroatien, eller i ett annat land. Du har till och med möjlighet att göra den i Sverige.

Utbildningskostnad

Kursavgifterna på University of Zagreb betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan. Kontakta oss för aktuella terminsavgifter!

Vad händer efter utbildningen?

Efter avslutad medicinutbildning utomlands gäller din legitimation i hela EU. Du kan alltså välja att fortsätta jobba i antingen Kroatien, Sverige eller något annat land inom EU:s gränser.


Visa alla utbildningar med University of Zagreb

Utbildningar

Högskola / Universitet
Vård / Omsorg
Läkare Utbildningsform Längd Ort
Läkarprogrammet - University of Zagreb Klassrum 6 år Zagreb

Visa alla

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om University of Zagreb
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

University of Zagreb

Trg Republike Hrvatske 14
10000 Zagreb

Tel: 0840888499
www.blueberry.nu

Recensioner

Det finns inga recensioner för University of Zagreb

Gör en intresseanmälan

För att få mer information från University of Zagreb, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön