Visa allastudier.se som: Mobil

Afrika: mat, metaller och städer

Uppsala universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Uppsala
Sista ansökan: 2019-10-14

Afrika: mat, metaller och städer

Kursen ger en översikt över belägg från Afrika söder om Sahara om uppkomst och spridning av livsmedelsproduktionen och olika tekniska innovationer som rör metallbearbetning, samt ursprung och utveckling av urbanism. I samband med dessa frågor behandlas även de förändrade egenskaperna hos sociala och politiska organisationsformer, handelsmönster både inom kontinenten och med andra delar av världen, och påverkan av ritual, tro och symboliska praktiker.

Förkunskaper

Kandidatexamen med ett huvudområde inom historisk-filosofisk, samhällsvetenskaplig eller teknisk-naturvetenskaplig fakultet. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfyller du kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön