Visa allastudier.se som: Mobil

Aktuella perspektiv på mat och samhälle: kultur, migration och hälsa

Uppsala universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans
7.5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Distans
Sista ansökan: 2019-10-14

Aktuella perspektiv på mat och samhälle: kultur, migration och hälsa

Den här kursen kommer att behandla kopplingen mellan mat och samhälle med särskilt fokus på kultur, migration och hälsa. Relationen mellan mat och sjukdom är mycket relevant och viktig i vår samtid, särskilt då mat är ett hett debatterat ämne på den offentliga agendan. Migration och dess effekter på livsmedelsval och matvanor kommer att utgöra en stor del av kursen. Du kommer även få en översikt över de samhälleliga konsekvenserna av livsmedel, matbeteenden och matmönster och hur de interagerar med kulturen. Du kommer också att få en förståelse för dynamiken i beslutsfattande kring livsmedel på olika nivåer samt kulturens, migrationens och matmiljöns inverkan på hälsan genom en folkhälsovetenskaplig, humanistisk och samhällsvetenskaplig lins.

Förkunskaper

Kandidatexamen eller motsvarande examen på grundnivå om minst 180 hp inom det samhällsvetenskapliga eller folkhälso- och vårdvetenskapliga området eller minst 180 hp inom lärarprogrammet med inriktning hem- och konsumentkunskap (minst 60 hp hem- och konsumentkunskap) eller motsvarande.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Uppsalastudenten som tar chansenAtt plugga på Uppsala universitet kan bland annat innebära att du spenderar ett år i Australien....


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar