Visa allastudier.se som: Mobil

Användarcentrerad systemdesign

Uppsala universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Uppsala
Sista ansökan: 2019-10-14

Användarcentrerad systemdesign

Inom nästan alla yrken används idag datorer för att stödja delar av arbetet. Vissa användare är nöjda med sina IT-system men många upplever att IT-systemen är onödigt krångliga och därför försvårar arbetet. Detta är också en av de främsta orsakerna till att många införanden av nya IT-system misslyckas.Den här kursen handlar om metoder för att ta reda på hur IT-stöd bör utformas, med fokus på att ge professionella yrkesutövare bra stöd i sina arbeten. I kursen tillämpas teorier från området människa-datorinteraktion i processen att utveckla prototyper och system. Begreppen användbarhet och användarcentrerad design sätts i sammanhang med systemutvecklingsprocessen. I kursen genomförs även ett projekt för att ge praktisk erfarenhet av tekniker för observationsstudier och intervjuer, behovsanalys, kontextuell design samt utvärdering.

Förkunskaper

120 hp med 60 hp inom teknik/naturvetenskap inklusive en grundkurs i människa-datorinteraktion.Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön