Visa allastudier.se som: Mobil

Avancerade visuella gränssnitt

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Uppsala
Sista ansökan: 2020-10-14

Avancerade visuella gränssnitt

Avancerade visuella gränssnitt går bortom begränsningarna för plana 2D-bildskärmar och konventionella interaktionsmetaforer. Exempel på avancerade visuella gränssnitt är stereoskopiska 3D-miljöer, så kallad "virtual reality" (VR), och förstärkt verklighet, också kallad "augmented reality" (AR). Kursen behandlar de tekniska principerna för avancerade moderna bildskärmssystem, för spatial registrering samt analys av krav inom olika tillämpningssituationer. Du lär dig att praktiskt anpassa visualiseringsalgoritmer för visning i avancerade bildskärmsmiljöer och att använda spatiala referenser för att kalibrera 3D-visualiseringar och bildskärmar.

Förkunskaper

120 hp med 40 hp inom teknik/naturvetenskap. En kurs i datorgrafik rekommenderas och kan läsas parallellt.Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Avancerade visuella gränssnitt

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: