Visa allastudier.se som: Mobil

Beräkningsvetenskap, bryggningskurs

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Beräkningsvetenskap, bryggningskurs

Kursen är avsedd som en överbryggning mellan tidigare studier och till studier på avancerad nivå i tillämpad beräkningsvetenskap. Den är avpassad för dig som saknar eller har för lite kunskaper i beräkningsvetenskap i din tidigare utbildning på grundnivå. Ett exempel skulle kunna vara att du läst en kandidatexamen i något naturvetenskapligt ämne, till exempel biologi eller kemi, och nu vill koppla samman detta med beräkningar.Kursen är också avsedd för studenter med utbildning i beräkningsvetenskap från andra länder och utbildningssystem. Den innehåller delar av Beräkningsvetenskap I och II. Beräkningsvetenskap III är en lämplig fortsättning, och den kursen är upplagd så att den med fördel kan läsas samtidigt.Kursens innehåll täcker lösningsmetoder för stora linjära ekvationssystem, för ordinära differentialekvationer, Monte Carlo-metoder. MATLAB används genomgående i kursen och programmering är ett viktigt moment i kursen.

Förkunskaper

120 hp inom teknik/naturvetenskap inklusive 30 hp matematik, 5 hp programmering och 5 hp beräkningsvetenskap.Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Beräkningsvetenskap, bryggningskurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: