Beräkningsvetenskap för dataanalys

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Uppsala
Vår 2024
2023-10-15

Uppsala
Vår 2024
2023-10-15

Uppsala
Höst 2023

Uppsala
Höst 2023

Beräkningsvetenskap för dataanalys

Den här kursen är inriktad mot hantering av stora datamängder och är indelad i tre olika block. Det första blocket handlar stokastiska simuleringar, det andra om regressionsanalys och minstakvadratanpassning och det tredje om egenvärdesproblem, singulärvärdesuppdelning och principalkomponentanalys. Inom områdena data analys och maskininlärning baseras många algoritmer och tillämpningar som bygger på de metoder som gås igenom i denna kurs. Vi studerar de beräkningsalgoritmer som används när man praktiskt arbetar med data analys av stora datamängder.

Förkunskaper

60 hp inklusive programmeringskurs i Python (exempelvis Programmeringsteknik I) och Algebra och geometri/Linjär algebra I. En av kurserna Introduktion till beräkningsvetenskap och Beräkningsvetenskap I ska vara genomgången. Genomgången kurs Sannolikhet och statistik. Linjär algebra II/Linjär algebra för dataanalys ska vara genomgången eller läsas parallellt.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Beräkningsvetenskap för dataanalys

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön