Visa allastudier.se som: Mobil

Beräkningsvetenskap I

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Beräkningsvetenskap I

Idag är det vanligt att datorer, simuleringar och matematiska modeller används för att undersöka olika förlopp. Man simulerar på datorskärmarna som ersättning för eller komplement till experiment och teori. Datorer och matematiska modeller används för att beskriva verkligheten och för att få fram nya produkter. När beräkningar utförs på datorer är det inte handräkningsmetoder som används utan andra typer av metoder med helt andra egenskaper. Hur detta fungerar studeras i beräkningsvetenskap.I den här kursen lär du dig de principer och det tänkande som används vid den här typen av beräkningar. Grundläggande begrepp, idéer och metoder inom beräkningsvetenskapen presenteras. Några viktiga moment i kursen är numerisk lösning av integraler och linjära ekvationssystem. I kursen ingår som en viktig del även grunderna i programmering. Beräkningsprogrammet MATLAB används genomgående i kursen.

Förkunskaper

Linjär algebra och geometri I alternativt Algebra och geometri eller Algebra och vektorgeometri, och Envariabelanalys alternativt Funktionslära för ingenjörer.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Beräkningsvetenskap I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: