Visa allastudier.se som: Mobil

Beräkningsvetenskap III

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Uppsala
Sista ansökan: 2020-10-14

Beräkningsvetenskap III

När man exempelvis simulerar klimatet eller gör en prognos av det kommande vädret är de modeller som används vanligen system av partiella differentialekvationer. Med datorns hjälp kan man lösa dessa och de metoder och principer som används är ett av huvudområdet i den här kursen. När man löser den här typen av problem uppstår stora ekvationssystem och metoder för att lösa och analysera dessa är därför ett annat huvudområde inom kursen.Samma typ av problem dyker upp inom många andra områden, till exempel inom bioteknik eller finansiell matematik. I kursen får du praktiskt använda dina kunskaper inom sådana tillämpningar.Beräkningsprogrammet MATLAB används genomgående i kursen. Kursen är en direkt fortsättning på Beräkningsvetenskap II eller Beräkningsvetenskap, bryggningskurs.

Förkunskaper

120 hp inklusive Beräkningsvetenskap II, 5 hp, alternativt Beräkningsvetenskap, bryggningskurs, 5 hp, eller Simulering och numeriska metoder, 5 hp. Flervariabelanalys och linjär algebra.Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Beräkningsvetenskap III

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: