Visa allastudier.se som: Mobil

Bevarandebiologi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
15 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Uppsala
Sista ansökan: 2019-10-14

Bevarandebiologi

Du som vill jobba praktiskt med naturvårdsfrågor får här chansen att bygga en gedigen bas i naturvårdsbiologisk teori och forskningsmetodik. Kombinationen av teori och praktiska naturvårdsuppgifter varvas genom kursen. När du läst kursen har du därför de kunskaper du behöver som kommunekolog eller naturvårdsforskare.

Vi arbetar med kvantitativ metodik för att analysera dynamiken hos strukturerade och icke-strukturerade populationer, i sårbarhetsanalyser, inom populationsgenetik och metapopulationsteori. Den problematik som små populationer ställs inför har extra fokus i kursen. Dessutom behandlas skogs- och kulturlandskapens historia och skötsel. Gästföreläsare besöker kursen och berättar om de utmaningar de ställs inför på kommuner, inom vägverket, i skogsbolagen och andra för dig, tänkbara arbetsplatser i framtiden.

Undervisningen ges till viss del som föreläsningar men baseras huvudsakligen på självständiga studier, datorlaborationer, seminarieverksamhet, exkursioner och projektarbete.

Förkunskaper

150 hp inklusive (1) 60 hp biologi samt 30 hp kemi eller 30 hp geovetenskap, eller (2) 90 hp biologi, i båda fallen inklusive fortsättningskursen Ekologi, 15 hp, eller Limnologi, 15 hp.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön