Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans
60 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Biologi

Kurspaketet lämpar sig för lärare och andra som vill komplettera sin behörighet, eller för den som läser ett annat ämne som huvudområde och vill ha biologi som biområde i sin kandidatexamen. Det kan även vara en inledning till ytterligare studier inom biologiområdet då det ger behörighet att läsa ett begränsat urval av påbyggnadskurser på grundnivå som endast har 60 hp i biologi som behörighetskrav. Kurspaketet kan dock inte tillgodoräknas som ersättning för hela eller delar av kurserna inom kandidatprogrammet i biologi vid Uppsala universitet.

Antagna till kurspaketet har platsgaranti till de åtta kurser som ingår i utbildningen. De flesta av kurserna ges på halvfart med två kurser vardera under läsårets fyra studieperioder.

Kurserna som ingår i paketet kan även läsas separat, kurs för kurs, men då gäller inte platsgaranti till efterföljande kurser.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 3b eller 3c eller Matematik C, Naturkunskap 2

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet