Visa allastudier.se som: Mobil

Biologiska läkemedel

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Biologiska läkemedel

Kursen behandlar hur antikroppar (proteiner) kan användas för som läkemedel. Du kommer att lära dig mer om hur man designar antikroppar med mål att förbättra behandling av en viss sjukdom. Du kommer även att få en insikt i hur man använder dessa proteinläkemedel idag och hur man arbetar med att förbättra deras funktionalitet för framtida terapiområden.

Förkunskaper

Inom apotekarprogrammet gäller att den studerande har följt alla tidigare kurser på termin 1-7 och har minst 150 hp inom programmet. För fristående kurs krävs 150 hp inom farmaceutisk vetenskap, biomedicin, bioteknik, kemi och/eller biologi eller motsvarande.Kunskaper i engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svenskhögskoleutbildning på grundnivå.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Biologiska läkemedel

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: