Visa allastudier.se som: Mobil

Biomolekylär arkeologi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
2 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2022 - Distans

Biomolekylär arkeologi

Kursen biomolekylär arkeologi är en omfattande introduktion till ämnesområdet som är kopplat till människans förflutna. Fokus ligger på de metoder och arbetssätt som är mest relevanta för yrkesverksamma och forskare inom en rad olika discipliner inom humaniora, samhällsvetenskap (till exempel arkeologi, kulturarvssektorn) och naturvetenskap (till exempel biologi, paleontologi, miljö, kriminalteknik). Du får praktisk övning genom fallstudier och temaseminarier i en tvärvetenskaplig miljö. Kursen är utformad för att vara fördjupande och komplettera varje students färdigheter och specialkunskaper.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp inklusive 90 hp arkeologi, biologi, etnologi, forensisk vetenskap, geovetenskap, historia eller kulturantropologi. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Biomolekylär arkeologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön