Civilingenjörsprogrammet i elektroteknik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Uppsala
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala

Civilingenjörsprogrammet i elektroteknik

Att förnya och bygga ut Sveriges elkraftnät är viktiga och utvecklande uppgifter, bland annat för att i framtiden kunna ersätta fossila bränslen med förnybara energikällor. Det gör att det finns ett växande behov av civilingenjörer med bred och djup kompetens i elektroteknik både i Sverige och utomlands.

Civilingenjörsprogrammet i elektroteknik vid Uppsala universitet ger dig breda tekniska kunskaper, men hjälper dig också att bli bättre på att kommunicera, samarbeta och tänka kreativt.

Under årskurs ett läser du ett stort kursblock i elektroteknikens grunder samt matematik och beräkningsvetenskap. Under årskurs två och tre bygger du upp en grund inom elektronik, elkraftteknik och system- teknik, samtidigt som du läser mera matematik, mekanik, programmering, CAD (computeraided design) och företagsekonomi.

Under de två avslutande åren väljer du att inrikta dig mot förnybar elgenerering eller elektriska styrsystem, samtidigt som du fördjupar dina kunskaper i fysik och elektronik. Genom ditt examensarbete får du möjlighet att visa din förmåga som ingenjör och tillfälle att direkt knyta viktig kontakt med en möjlig framtida arbetsgivare. Programmet leder till en civilingenjörsexamen.

Civilingenjörer i elektroteknik behövs för arbete med utveckling, konstruktion och verifiering av elektrotekniska system inom olika områden. Allt fler produkter och system innehåller idag intelligens i form av elektroniska styrsystem.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjörsprogrammet i elektroteknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön