Visa allastudier.se som: Mobil

Data engineering I

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Uppsala
Sista ansökan: 2020-10-14

Data engineering I

Den här kursen handlar om hur man angriper analys av datamängder som är så stora så att det inte längre går att hantera dem med traditionella databaser och traditionell programvara. Sådan datamängder kan till exempel genereras från experiment och simuleringar inom många vetenskapsområden. Ett vanligt problem inom storskalig maskininlärning är preprocessing och transformation av massiva datamängder innan modeller tränas. Kursen handlar dels om hur moderna system är designade för att klara av att hantera snabbt växande datamängder på både ett robust och ekonomiskt sätt, och hur man praktiskt använder olika plattformar och hjälpmedel för den här typen av stora datamängder. Fokus i kursen ligger på analys av stora dataset med hjälp av beräkningskluster och så kallade batch-beräkningar, samt på praktiskt användning av molnresurser.

Förkunskaper

120 hp inom teknik/naturvetenskap inklusive 80 hp datavetenskap och matematik, varav minst 20 hp datavetenskap och minst 30 hp matematik. Inom datavetenskap ska minst 10 hp programmering, 5 hp beräkningsvetenskap samt Databasteknik I ingå. Inom matematik ska ingå linjär algebra och sannolikhet och statistik. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Data engineering I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: